Home          Overzicht                                            


 
Smeervetten    
uit de reeks "Smering aangepast aan deze tijd"
Soorten smeervetten:

Er bestaat een grote verscheidenheid aan smeervetten, die onder verschillende handelsnamen verkrijgbaar zijn. Hier volgt een opsomming van verschillende soorten, die ieder voor zich verschillende eigenschappen bezitten.
Kalk- of calciumzeepvetten, natriumzeepvetten, lithiumzeepvetten, aluminiumzeepvetten, complexvetten, mixed base-vetten, kleibasisvetten, multi purpose-vetten (lithiumbasis), Multi purpose-vetten (lithium plus molybdeendisulfide), kettingvet enz.Multi purpose vetten:
De multi purpose-vetten op lithiumbasis is voor ons de belangrijkste. Deze vetten op lithiumbasis zijn bijzonder geschikt voor gebruik zowel bij lage werktemperaturen als bij continu-werktemperaturen tot ongeveer 125 graden Celcius. Ze zijn tegen water bestand en hebben een goede rolstabiliteit. Ze zijn bij uitstek geschikt voor de smering van alle smeerpunten aan de auto. Dit vet is tevens verkrijgbaar met E.P.-toevoeging (Extreme Pressure) voor de smering van zwaar belaste kogel- en rollagers. Ook Tri-Star heeft een nieuwe generatie smeervet met bijzondere kenmerken die vooral bedoelt is voor smering van alle chassis-smeersystemen, wiellager-toepassingen, kogelgewrichten, kruiskoppelingen enz. Dit smeervet wordt speciaal aanbevolen voor 'sealed for life' toepassingen.

 Meerdere doeleinden:
Multipurpose-vet op lithiumbasis geschikt voor alle doeleinden. Wiellagers verpakt met multipurpose-vet hebben geen onderhoud meer nodig terwijl de andere smeer-punten pas na 6000 Km doorgesmeerd behoeven te worden.

Naar boven

                      Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 22-02-2015