Nieuwsbrief nummer 87     2018   
 
8de jaargang
Informatie en aanvulling CitroŽntechniek Traction Avant 11BL

Server storing

Het gebeurt wel eens dat er werkzaamheden uitgevoerd moeten worden aan de server maar het kan ook gebeuren dat deze spontaan uitvalt door wat voor reden dan ook. Dan is de website http://www,kulsdom.be/ voor een bepaalde tijd niet bereikbaar. Je krijgt dan een plaatje te zien zoals dat hiernaast staat afgebeeld.
Afhankelijk van de storing kan dit kort maar ook lang duren en dat is best lastig en vervelend vooral als je net iets wilt weten of opzoeken. Vragen stellen via e-mailing kan dan ook niet omdat ook deze over dezelfde server loopt. Wanneer je nevenstaand plaatje met tekst ziet probeer het dan later nog eens, hopelijk is dan het probleem opgelost of het onderhoud voorbij. Bij deze sorry voor het ongemak!
Zelf kan ik hier weinig aan doen omdat de server-ruimte wordt gehuurd bij een professioneel bedrijf.

 

Aandachtspunten en nog veel meer...


Andere tijden of teruggaan in de tijd?

Het is al heel lang geleden omstreeks 1900 dat de benzine in flessen gehaald moest worden bij een drogist of fietsenhandelaar. Omstreeks 1905 kwamen de vaten of blikken tot 10 liter op de markt en nog iets later zo omstreeks 1920 kwamen de handbediende benzinepompen zonder maatglas in gebruik. Hier had men niet zoveel vertrouwen in zodat deze werd vervangen door een met maatglas zodat je de hoeveelheid getankte benzine kon zien. Later kwamen de benzinepompen met aanwijzer in allerlei uitvoeringen met brandstoftanks onder de grond. Ook deze pompen moesten plaats maken voor benzinepompen met een tellerstand en controleglas.
Lees hier verder...

Enkele oude benzineblikken waarbij we teruggaan in de tijd. Komt deze tijd voor ons weer terug?

Praktische informatie voor oldtimerliefhebbers.

Einde Tractionseizoen aangebroken of  winterstalling?
Wanneer we in de maanden november / december zijn aangekomen is er voor de meeste Traction liefhebbers ook het moment gekomen om de Traction naar de winterstalling te brengen. Om met een gerust hart deze wintertijd te kunnen overbruggen zullen er wat maatregelen moeten worden
getroffen zodat we in het voorjaar weer zonder problemen kunnen starten,zowel letterlijk als figuurlijk. Op deze website is er in het verleden al wat aandacht aan besteed wat nog steeds actueel te noemen is. Zie de meeste punten als een aanbeveling waarbij wel in hoofdzaak gelet moet worden op de vorstbeveiliging van het koelingssysteem en de overwintering van de accu.
Lees hier "Maak de Traction winterklaar"

Gratis nieuwsbrief, gratis technische informatie, gratis nieuwsfeed...
 
Free newsletter, des informations techniques gratuites, libre ťchange de News...

Technische Tips en weetjes van
Ben E voor de Traction Avant liefhebber en mensen die van techniek houden.
Veel leesplezier

Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  © 2006-2018
Uitschrijven nieuwsbrief of gegevens wijzigen.