Home                 Verhalen over techniek
 

Af en toe een blik werpen

Om op bepaalde tijdstippen een bezoek aan de "dame" te brengen kan geen kwaad. We vinden dit zelf ook wel leuk denk ik!


Figuurlijk natuurlijk want af en toe een kijkje nemen of alles nog goed functioneert aan onze Traction moet eigenlijk een gewoontezaak zijn en vooral bij stalling in de wintermaanden. Eigenlijk valt er niet zo heel veel te controleren maar toch zijn sommige handelingen belangrijk. Er wordt zoal naar de banden gekeken of deze niet doorgezakt zijn en of er wat lucht bij moet. Even naar de acculader kijken waar deze mee bezig is en of het laadproces al is voltooid. Een paar dagen laden is meestal wel voldoende. Automatische laders met een bepaald programma kunnen meestal aangesloten blijven. Druppel-laders niet te lang aangesloten laten in verband met de verharding van de accuplaten. 
Rempedaal even activeren voor de remcupjes zodat deze niet vast gaan zitten. Deze handeling moeten we zeker niet overslaan want voor je het weet heb je een lekkage in het remsysteem.
Met een algehele visuele controle van je Traction wordt meestal wel iets gevonden wat meer aandacht nodig heeft of soms gerepareerd moet worden zoals bijvoorbeeld een gevonden olielekkage of een beschadiging in de lak. Controle op speling in wiellagers of stuurinrichting zijn dingen die je makkelijk zelf kunt vaststellen. Maak eventueel een lijst van onvolkomenheden zodat je bij een goede gelegenheid dit eventueel kunt herstellen.
Oude dames verdienen deze aandacht en is het niet fijn deze "dame" zo af en toe ook nog eens even te zien!

Af en toe een kleine inspectie uitvoeren of alles nog in orde is, is bij een te krappe garage nogal lastig. Daarom de Traction een stukje naar buiten duwen of anders naar buiten rijden. Wanneer je het laatste doet, breng dan de motor wel op temperatuur zodat de condens in de motor, door de koude start, kan verdampen.
Laat bij een langdurige stalling altijd de deuren en achterklep in de eerste slotvergrendeling komen zodat de deurrubbers hun oorspronkelijke vorm aan kunnen nemen. Zo voorkom je, wanneer het regent, lekkage bij volledig gesloten deuren. Eventueel rubberen delen zoals deurrubbers met talkpoeder inwrijven of inspuiten met een spray, dit geeft bescherming tegen uitdrogen of verharden.
Zet ramen altijd iets open dan krijg je geen muffe lucht in het interieur. 

Banden nog op druk?

Accu controleren en kijken of er geen lekkages te vinden zijn bij radiator of slangen.

 

                        Web-Design en Techniek Traction Avant 11BL -  Ben E Kulsdom -  2006- -  www.kulsdom.be
Privacyverklaring
- Contact - Bijgewerkt: 24-03-2015